android
  #1  
Old 12-01-2009, 09:25 PM
hyu123 hyu123 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 21
Default Fuze v1 vs v2

I just ordered a sansa fuze and i'm waiting for it to come
but i've seen stuff online about v1 and v2
what's the difference between the two?
i never had a fuze so i dont know a thing
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 12-01-2009, 09:33 PM
ultrauber's Avatar
ultrauber ultrauber is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 516
Default

the v1 can be rockboxed, the v2 cannot yet (rockbox.org)
other than that, it's just some different fw numbers (nothing important in the ui afaik)
__________________
Cowon S9 32GB > HiFiMan RE0 (RIP) | Sansa Clip+ 16GB (Rockbox) > Soundmagic PL20
If you have problems, try MSC mode, then google.com
Reply With Quote

  #3  
Old 12-01-2009, 10:07 PM
curiouswonderer's Avatar
curiouswonderer curiouswonderer is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: vancouver, bc
Posts: 1,316
Default

It's just like ultrauber said.

Unless you want to install Rockbox, it really would not matter.

However, if you want to know, the v2 Fuze's firmware will be 2.XX.XX, whereas v1 is 1.XX.XX
__________________
"I don't think, therefore I am not"
Reply With Quote

  #4  
Old 12-01-2009, 10:49 PM
hyu123 hyu123 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 21
Default

ok thank you!
also i ordered a 4gb and i want to use the most out of the space
which is the best lame vbr setting instead of v0 cuz i dont want to use that much space
Reply With Quote

  #5  
Old 12-01-2009, 10:52 PM
ultrauber's Avatar
ultrauber ultrauber is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 516
Default

v9 will save the most, however, i wouldn't go below v4 or v5. if sq isn't a huge deal, 128 cbr or abr is probably fine. personally, I use v0 for when I upgrade to better phones
__________________
Cowon S9 32GB > HiFiMan RE0 (RIP) | Sansa Clip+ 16GB (Rockbox) > Soundmagic PL20
If you have problems, try MSC mode, then google.com
Reply With Quote

  #6  
Old 12-02-2009, 02:04 AM
epithetless's Avatar
epithetless epithetless is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, Mass
Posts: 1,609
Default

I wouldn't drop below v2, myself.
__________________
Rockbox Themes:
Sansa Fuze: XL Fuzed // Sansa Clip/Clip+: Cliplined
Reply With Quote

  #7  
Old 12-02-2009, 02:24 AM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

I use V0. In a blind test, I might not hear a difference between it and V3 or V4, but I have peace of mind that even if I upgrade headphones, I'll still be happy with the sound. And I can fit most everything I want to listen to from my collection onto my two players with V0.

I wouldn't load my DAP up with lossless files, on the other hand, unless I had a really high capacity flash player....seems like overkill otherwise.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #8  
Old 12-02-2009, 07:06 AM
FTN FTN is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 57
Default

Also, I think after I installed v2, an icon for slotradio was added to the main menu screen

And I have still to figure out how to get rid of it...nothing too big, just annoying
Reply With Quote

  #9  
Old 12-02-2009, 09:29 AM
oobergeek's Avatar
oobergeek oobergeek is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canada eh.
Posts: 169
Default

Quote:
Originally Posted by FTN View Post
Also, I think after I installed v2, an icon for slotradio was added to the main menu screen

And I have still to figure out how to get rid of it...nothing too big, just annoying
well either with or without your knowledge you upgraded the firmware on your player from .26 to .28 which explains the slotradio icon added to the main menu screen. The only way to get rid of it is to downgrade the firmware again from .28 back to .26
Reply With Quote

  #10  
Old 12-02-2009, 07:52 PM
hyu123 hyu123 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 21
Default

for me v1 vbr seems to be the best
thanks for the help
Reply With Quote

  #11  
Old 12-02-2009, 09:23 PM
JK98 JK98 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,984
Default

"The only way to get rid of it is to downgrade the firmware again from .28 back to .26"

I see no reason to use the 28 firmware rather than the 26, but wouldn't setting the region to Europe with the 28 firmware get rid of the Slotradio icon? I guess doing that though would also change the FM radio increment from 0.2 to .05. It might also lower the maximum volume though.
Reply With Quote

Reply

Tags
fuze, sansa, v1, v2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:45 PM.