android
  #1  
Old 07-16-2009, 05:30 AM
justin1972uk justin1972uk is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Smile Sony Walkman NWZ-S638F Installation Problem Solved

I just bought one of these yesterday and had hours of "fun" trying to get my PC to recognise it was connected...

The player was advertised as "Plug & Play", so I didn't bother installing the software from the enclosed CD. After plugging the player into the USB port, Windows XP recognised it as a removeable media device but couldn't install it.

I right-clicked on my My Computer, to look at the Properties. Under the Hardware tab, I chose Device Manager and saw the exclamation mark against the Walkman. I right-clicked it and chose to Uninstall, then plugged the player into another USB slot.

This time, I inserted the enclosed CD and tried to install the player by choosing the location of the driver myself (my CD drive). It seemed to find something but failed to complete with the error message "A service installation section in this INF is invalid"...

I uninstalled from Device Manager and then unplugged the player again.

After a short Google, I realised other Windows XP users were having the same problem - and it wasn't necessarily a Sony Walkman problem, but a generic issue with MTP (media player) devices and Windows XP Service Pack 2.

The problem was solved by downloading a fix from Microsoft, here:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=71641&/umdf.exe

I downloaded this to my desktop, double-clicked it, let it install and then rebooted my PC.

The next time I plugged the Walkman in, it installed no problem.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 07-16-2009, 05:52 AM
Dreamnine Dreamnine is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Scotland, EU
Posts: 3,225
Default

If you have automatic updates running on your PC you should never have this problem.
Reply With Quote

  #3  
Old 07-16-2009, 07:03 AM
justin1972uk justin1972uk is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Dreamnine View Post
If you have automatic updates running on your PC you should never have this problem.
I do have Windows Update set-up to update automatically. However... I don't believe the Microsoft fix has ever been released as an official patch, as the Terms & Conditions advised that it was still in beta testing.
Reply With Quote

  #4  
Old 07-16-2009, 07:41 AM
Dreamnine Dreamnine is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Scotland, EU
Posts: 3,225
Default

My PC and my netbook had no problem recognising my Sony, so I don't know what the problem could be.
Reply With Quote

  #5  
Old 10-31-2009, 11:37 PM
Baggins Baggins is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Default Thank you thank you thank you

Quote:
Originally Posted by justin1972uk View Post
The problem was solved by downloading a fix from Microsoft, here:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=71641&/umdf.exe
Thank you so much for your tip. I have been looking for this for hours! Even the customer service couldn't help.
Reply With Quote

Reply

Tags
inf, install, nwz-s638f, sony, walkman

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 06:25 AM.