android
  #1  
Old 06-05-2009, 02:35 PM
GuernseyAndy GuernseyAndy is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Default Just got my X Series-not without some problems

I've just got a new 32gb X series as my old Toshiba Gigabeat's USB conection is no longer working.

I like many aspects of the new Sony, but the major draw back for me is that it seems unable to power my car's FM transmitter. The Toshiba and my Sony minidisc are both nice and clear through my Cygnett Groove Ride transmitter but the new X seriies is barely audible (even with the Sony volume at max and all effects and n/c turned off).

Any ideas folks?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-06-2009, 05:20 PM
greeny's Avatar
greeny greeny is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: England
Posts: 225
Default

Sorry no idea, but what are your thoughts on sound quality and wifi? I'm considering the 16gb
__________________
NON-Freezing ZEN X-Fi!! ZEN 2GB, ZEN V+ 4GB
Reply With Quote

  #3  
Old 06-06-2009, 06:34 PM
h1a8 h1a8 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: USA
Posts: 479
Default

Do you think you can RMAA it for us with maybe a 16ohm or more load?
Reply With Quote

  #4  
Old 06-07-2009, 01:55 PM
GuernseyAndy GuernseyAndy is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Default

Sound quality is good but not a quantum leap better than my old Toshiba Gigabeat. The Wifi is clonky unless you use a preloaded page although the You-Tube function works very well.
Reply With Quote

  #5  
Old 06-07-2009, 02:34 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,032
Default

Quote:
Originally Posted by h1a8 View Post
Do you think you can RMAA it for us with maybe a 16ohm or more load?
99% of the people have no idea of what your talking about.
Reply With Quote

  #6  
Old 06-07-2009, 07:35 PM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

How's the browser? Any chance you can write a little review of just that feature? I'd also love to see some screenshots of the walkman with the browser open on a web page or two. Anything that resembles multitouch on it?
Reply With Quote

  #7  
Old 06-08-2009, 10:37 PM
h1a8 h1a8 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: USA
Posts: 479
Default

Quote:
Originally Posted by The DarkSide View Post
99% of the people have no idea of what your talking about.
Gosh I think you're right.
A couple of years ago I had no clue what that meant.
Reply With Quote

  #8  
Old 06-08-2009, 10:53 PM
jjrosaria's Avatar
jjrosaria jjrosaria is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sheepland (NZ)
Posts: 956
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
How's the browser? Any chance you can write a little review of just that feature? I'd also love to see some screenshots of the walkman with the browser open on a web page or two. Anything that resembles multitouch on it?
Yes a little review would be nice
__________________
Portable Rig:
<sony a728 8Gb, Sennheiser Hd555, Ultimate Ears Metro fi 200, Koss KSC75, Sennheiser CX400, CMoy amp
-Awaiting to buy an AKG K701-
Reply With Quote

  #9  
Old 06-08-2009, 11:54 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,032
Default

Quote:
Originally Posted by jjrosaria View Post
Yes a little review would be nice
Check out this vid, it's in French, but you'll get the idea.

Thanks J-D!!


Reply With Quote

  #10  
Old 06-09-2009, 01:22 AM
jjrosaria's Avatar
jjrosaria jjrosaria is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sheepland (NZ)
Posts: 956
Default

I've actually seen it before
__________________
Portable Rig:
<sony a728 8Gb, Sennheiser Hd555, Ultimate Ears Metro fi 200, Koss KSC75, Sennheiser CX400, CMoy amp
-Awaiting to buy an AKG K701-
Reply With Quote

  #11  
Old 06-09-2009, 05:18 PM
sony4ever's Avatar
sony4ever sony4ever is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sony NWZA816B
Posts: 50
Default

Hey mate nice one you just got sony x series done it allows drag and drop? as my pevious sony player allows drag and drop so?
Reply With Quote

  #12  
Old 06-11-2009, 12:55 PM
GuernseyAndy GuernseyAndy is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Default

Drag and drop works just fine with the X series, it also works well with Windows Media Player 11 if you use that.
Reply With Quote

  #13  
Old 06-11-2009, 01:40 PM
GuernseyAndy GuernseyAndy is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Default

I would not buy an X-sreries for its browser function. Its both difficult to type in a web address and difficult to read the resulting page and navigate around.

A few pages which are dedicated to this type of browser like the Times Mobile addition are OK, and the You-Tube function is great, but otherwise its a waste of what could have been a really useful function. This is primarily a music player (though the OLED screen is lovely) and not really an Ipod-touch multi entertainment system rival.
Reply With Quote

  #14  
Old 06-11-2009, 01:58 PM
greeny's Avatar
greeny greeny is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: England
Posts: 225
Default

Any idea how SQ compares to the P3 and S9? Would be an interesting ABI feature for some time in the future...
__________________
NON-Freezing ZEN X-Fi!! ZEN 2GB, ZEN V+ 4GB
Reply With Quote

  #15  
Old 06-11-2009, 05:05 PM
EnzoTen's Avatar
EnzoTen EnzoTen is offline
ABI Founder
 
Join Date: Apr 2006
Location: US
Posts: 2,384
Default

Quote:
Originally Posted by greeny View Post
Any idea how SQ compares to the P3 and S9? Would be an interesting ABI feature for some time in the future...
So far my optinion is the X-1000 is better than. Also if you buy it you dont need new headphones. the supplied headphones are pretty amazing.... best out of the box headphones i have heard.
__________________
abi>> News | Reviews |Videos | FaceBook >> Zune Card | Twitter
Reply With Quote

  #16  
Old 06-11-2009, 11:16 PM
jjrosaria's Avatar
jjrosaria jjrosaria is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sheepland (NZ)
Posts: 956
Default

Quote:
Originally Posted by EnzoTen View Post
So far my optinion is the X-1000 is better than. Also if you buy it you dont need new headphones. the supplied headphones are pretty amazing.... best out of the box headphones i have heard.
Wow you tried the X series already Enzo?? Im jealous lol.... is the X1050 really that good in SQ dept?? hows it compare to the s9??..
__________________
Portable Rig:
<sony a728 8Gb, Sennheiser Hd555, Ultimate Ears Metro fi 200, Koss KSC75, Sennheiser CX400, CMoy amp
-Awaiting to buy an AKG K701-

Last edited by jjrosaria; 06-12-2009 at 05:28 AM.
Reply With Quote

  #17  
Old 06-12-2009, 04:07 AM
sony4ever's Avatar
sony4ever sony4ever is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sony NWZA816B
Posts: 50
Default

Quote:
Originally Posted by GuernseyAndy View Post
Drag and drop works just fine with the X series, it also works well with Windows Media Player 11 if you use that.
great i hope zune hd done allow drag and drop too.
Reply With Quote

  #18  
Old 06-12-2009, 10:32 AM
syk69 syk69 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by GuernseyAndy View Post
Drag and drop works just fine with the X series, it also works well with Windows Media Player 11 if you use that.
since it does drag an drop, does it have an msc mode? i have a pioneer car stereo which has a usb slot on the front and it only plays msc devices. i would like to hook up the sony to it and be able to get tag info on the touchscreen of my stereo. thanks!
Reply With Quote

  #19  
Old 06-12-2009, 10:42 AM
EnzoTen's Avatar
EnzoTen EnzoTen is offline
ABI Founder
 
Join Date: Apr 2006
Location: US
Posts: 2,384
Default

Quote:
Originally Posted by syk69 View Post
since it does drag an drop, does it have an msc mode? i have a pioneer car stereo which has a usb slot on the front and it only plays msc devices. i would like to hook up the sony to it and be able to get tag info on the touchscreen of my stereo. thanks!
No MSC mode. However, there is an odd setting i dont understand yet. There is a USB mode option that says "if it wont connect to you compter use this mode". it only will be activated till you press the home button. Im thinking this may force it to MSC mode momentarily. but when i connect it to my computer it just does MTP and when i try to connect to my head unit in my car it only does MTP... dunno... anyone else have expereince with this?
__________________
abi>> News | Reviews |Videos | FaceBook >> Zune Card | Twitter
Reply With Quote

  #20  
Old 06-13-2009, 02:23 PM
Doggonit Doggonit is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Edinburgh, Scotland
Posts: 71
Default

It's the same MSC revert-to-default that the Sony S630/730 series players also have. Sony doesn't officially advertise this fact, but in truth the S630/730 series work perfectly on Mac and Linux machines under MSC mode, and in fact, you can even get it to work that way with Windows as follows:

Go to the device manager and change the way the device is recognized, i.e. change which drivers it uses to the default Windows UMS (Plug & Play) ones. Nothing much to it. Remove the MTP driver for the Walkman device in the device manager and it'll automatically use the UMS one.

Even the S630 review here on ABiP got that wrong and claimed the device was MTP only, but users commented to the contrary (I was one of them, until Schipol Airport security broke my S639's screen...):

http://www.anythingbutipod.com/archi...630-review.php
__________________
Sony NWZ-S639F in Black <- Screen broke, Sony repairs are prohibitively expensive
Samsung Q1 (16GB) w. Ultimate Ears super.fi 5's & FiiO E5
Backup: iRiver S10
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:33 PM.