android
  #21  
Old 05-19-2008, 06:42 PM
johnnyblues johnnyblues is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 48
Default

Ok I created my playlist with media monkey. made it .m3u then used m3utospl.zip to convert to .spl .... everything is good. When I copy the .spl files to my P2 they show up but they are empty! The .m3u file was not empty in media monkey. Thoughts? Probably missing something here.

Thanks for any help.

Johnny.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #22  
Old 05-19-2008, 08:30 PM
johnnyblues johnnyblues is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 48
Default

Quote:
Originally Posted by johnnyblues View Post
Ok I created my playlist with media monkey. made it .m3u then used m3utospl.zip to convert to .spl .... everything is good. When I copy the .spl files to my P2 they show up but they are empty! The .m3u file was not empty in media monkey. Thoughts? Probably missing something here.

Thanks for any help.

Johnny.
Scrap that...I was missing the Music\ in the front ....all is good.

Johnny
Reply With Quote

  #23  
Old 05-28-2008, 06:48 PM
Raziel Raziel is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 79
Default

Couple things I've noticed when making playlists (one issue may just be me, I'm not sure).

First of all, if you are coding the lists by hand, be sure the filenames are exact. I know sometimes the converter will throw out some strange results with nonstandard characters (, , , etc). And if a space somehow gets into a line after the file extension, it won't see the file. That particular one drove me INSANE until I noticed it.

For the one that's probably just me, has anyone noticed how the device throws a fit if you edit the playlists on the PC from the device itself? I can edit, save, unplug and let it update the library. After that, however, the list is all kinds of jacked up. I have to move the list to the PC, update the library, edit, save, move BACK to the player, then update again for it to work. Anyone have any ideas on this one?
Reply With Quote

  #24  
Old 05-28-2008, 07:35 PM
iff2mastamatt iff2mastamatt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Somewhere Over the Rainbow
Posts: 352
Default

Try Mediamonkey for playlists. Works great!
Reply With Quote

  #25  
Old 06-22-2008, 09:39 PM
ecardwell1 ecardwell1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 5
Default

Using MediaMonkey 3.0, it would not work as described. In one of the comments it was mentioned the "local path". I keep getting "H:/Music" as the path in MM 3.0. Could anyone suggest how to get rid of path(drive letter) so it is local path? Once created, I opened .m3u playlist in Notepad. In front of each file were two periods. I went through and deleted each of the two periods before each path name, saved file, then converted to .spl. That worked. Any suggestions to knock out this extra step? Please advise.
Reply With Quote

  #26  
Old 07-21-2008, 10:03 AM
slip6969af slip6969af is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Default

I'm using WinAmp 5.0 (ol skool) and found that when I make the M3U it tags the drive letter before the location of the file

eg; F:\Music\bleh.mp3

I just opened up the spl file in Notepad --> Replaced all F: with "NOTHING". Done.

Hope that helps.
Reply With Quote

  #27  
Old 07-24-2008, 09:23 AM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Yes, the path is very important. Generally what I do is just write my own m3u file, but since that isn't really the point of this thread, I sort of omitted that. What's more important than getting the playlist is getting it to work, so I suppose it's important to note that the list must start assuming that the root of the player has no drive letter. So if you start Music\Bleh.mp3, your file will index correctly on the P2.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #28  
Old 07-27-2008, 06:12 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Ok, but why type all that out when you can use a playlist generator and the link above to create the SPL much faster?

Just my reasoning, but for any playlist longer than ten songs or so, wouldn't that get tedious?
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #29  
Old 10-18-2008, 08:58 PM
Noname33 Noname33 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Nebraska
Posts: 47
Default

Thank you! Damn I was so sick of doing them by hand within the p2.
__________________
Optimism is not a choice, it's a belief.
Reply With Quote

  #30  
Old 10-23-2008, 04:30 PM
flautash's Avatar
flautash flautash is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Sweden
Posts: 55
Default

I use mediamonkey for playlist transfers. Works flawlessly without any converters. Hm
__________________
Cowon iAudio S9 16GB || Nokia 5800XM || Samsung P2 4GB & T10 2GB
Sony Ericsson W890i || ZVM 30GB & Zen V 2GB || Philips HDD100 15GB
Creative EP-630 & EP-635 || Philips SBC HP800
Jabra BT620s
Reply With Quote

  #31  
Old 10-23-2008, 04:59 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Is your P2 UMS mode or MTP mode?
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #32  
Old 03-20-2009, 02:15 PM
hakanlonewolf hakanlonewolf is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by sassafras View Post
I finally got tired of not having playlists for my P2 with UMS. I think the .spl playlist format is ludicrous. So I did some digging through the forums and found this program created by forum member m1lk. Kind of him to create this program.

The long and short of it is, that you're just going to make an .m3u playlist the way you would have before for any other device.

1) If you make your .m3u playlists by hand, go ahead and just make a list of files that you want in your playlist, and make it relative to your device. So you'd make it look like this: /MUSIC/where/you/songs/are/song.mp3 relative to your device.

2) Alternatively, you can also use winamp or mediamonkey to make your playlist using their built in playlist creators.

3) Open this handy little program and select the playlist file. Click convert and it will output a new file of format .spl You can then just put that .spl in the playlist folder on your device and if you like, you can delete the original .m3u file.

Hope this helps you all as it did me.... And thanks again m1lk

Same trick works for P3 with UMS firmware too.

Thank u soooo much
Reply With Quote

  #33  
Old 04-20-2009, 05:58 PM
somethingnew somethingnew is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 15
Default

I have 5.10 KR in UMS mode.

maybe i'm wrong, is there any function in player to manually add songs into playlist in 5.10 KR firmware & UMS mode? if yes how?
thx.

Last edited by somethingnew; 04-20-2009 at 06:04 PM.
Reply With Quote

Reply

Tags
p2, ums

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.