android
  #1  
Old 02-09-2009, 08:39 AM
walkmanrevo walkmanrevo is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default unbricking a c240. Tried quite a bit already

OK. This is my first post on the anythingbutipod forum.
Before posting I had trawled through these forums and others to find and follow various solutions, but still no hope.
My sisters sansa c240 v1 stopped working. Only the menu blue light comes on, No LCD.
It had rockbox installed and was working fine for about 6 months until now.

I went through the basic rock box unbricking steps in the wiki (using Unbuntu)
I tried the recovery mode step = no 16mb drive visible

Tried the erase procedure with e200tool and 240erase.bin and tried previous steps = no luck.
Note= its says in the wiki that it could take more than 45mins! mine took about 10-20 secs!
I tried it many times, same result.

Assuming Im in manufacturing mode
I then tried the recover pribootloader.rom via e200tool = it executes as described but does not go to recovery mode as written.
note= in the wiki it states "you need to hold down the record button on your player, otherwise you may miss going into recovery mode"
I only press+hold the rec button just before I hit enter to execute the code. right or wrong?

I now believe I am in pre bootmode as in corrupt i2c. (lsusb command lists c240 as PortalPlayer)
The problem now = not many files for c200 series, specifically my c240. I cannot find a
a i2c bin file to repair in preboot mode. Can anyone upload a sansa c240 i2c file bin image please.
(I believe u can use the e200tool to do so, correct me If Im wrong).

So can someone now please help? I am a noob in linux, but have followed exactly and searched much before I resulted to posting. Its a cheap mp3 player to buy again but would rather save what we have rather than throwing away.
Any mistakes in technical stuff please forgive.

Thank You
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 02-11-2009, 09:02 AM
walkmanrevo walkmanrevo is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default bricked c240, cannot no one help previous post!

Please help.
Reply With Quote

  #3  
Old 02-19-2009, 11:47 PM
vrg3 vrg3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

Here you go.
Attached Files
File Type: zip c240-i2c.zip (4.3 KB, 70 views)
Reply With Quote

  #4  
Old 02-23-2009, 11:14 AM
walkmanrevo walkmanrevo is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Default

thanks for that vrg3.

I have now repaired my c240 and had access to it in the original way it was.
I then reinstalled rockbox (i had to too, can only use 8gb card that way).

But after all the blood sweat n tears I know just get stuck at the rock screen.
First the boot ver 5 comes and goes, then logo screen with ver r19569-081223 comes on and stays their.
I am so near but feel so far. any clues anybody please.
I've installed/uninstalled rockbox many times. I also formatted the device via diagnostic mode.

Big Big thanks to vrg3 tho, got this far with that file.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:18 PM.