android
  #21  
Old 01-27-2009, 10:58 AM
bxbomber bxbomber is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by Rams View Post
What kind of processing CPU does the S9 have? How many ddr RAM?

Will it theoretically be able to handle HD video footage that hasnt been converted?
it has a 500mhz dual core processer. as for the ram not sure.

i doubt it'll do hd video, the o2 which is more of video player has trouble playing hd videos.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #22  
Old 01-27-2009, 01:34 PM
bananagrabber bananagrabber is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 10
Default

Is there are file limit on the S9 like there is on the D2? And if so, anyone know exactly what that limit is?

I want to get a 32gb S9 but I have my music in Ogg Vorbis at 128 kbps, which means I can fit a lot of files on there. And if there's a limit, I'm getting a Samsung P3 instead.
Reply With Quote

  #23  
Old 01-28-2009, 05:57 PM
Mf1232's Avatar
Mf1232 Mf1232 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Richmond, NH
Posts: 458
Default

be absolutely honest, i have no idea if there is a file limit...

and c'mon guys, keep this thread going, ask some questions....
__________________
32g Zune HD - Sony Mdr-EX85
16g Titanium Cowon S9 *R.I.P.*
Reply With Quote

  #24  
Old 01-28-2009, 08:06 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 15,985
Default

Quote:
Originally Posted by Mf1232 View Post
be absolutely honest, i have no idea if there is a file limit...

and c'mon guys, keep this thread going, ask some questions....
hmmm,................. will you buy me a 32gb S9???
Reply With Quote

  #25  
Old 01-29-2009, 03:53 AM
ryepie ryepie is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Mf1232 View Post
@little buddha, unfortunately my invisible shield has not arrived yet...but i will post pics when it does (next week) patience, and i will have your pics.

@Olley, the darkside is kind of right, i don't work for cowon...and those questions are hard to answer...but lucky for you i do happen to know some of your Q's
1) the next firmware update may be in march, it might get moved to april or later...
So in what capacity are you getting this 'information'? Are you just an interested user? It's always nice to have someone doing what they can to help peeps on here, but it appears your answer above was complete guesswork, as firmware 2.08 is out now. See http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=39473

Or were you misinformed by your source?

Cheers.
Reply With Quote

  #26  
Old 01-29-2009, 05:04 AM
Mf1232's Avatar
Mf1232 Mf1232 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Richmond, NH
Posts: 458
Default

crap, im really sorry. i thought i was looking for when 2.09 came out. not 2.08. i assumed most people knew that 2.08 was coming out within the month...

and yeah, i am just a really interested user...but i do have sources...and sometimes they are wrong. but this was my mistake, not theirs.
__________________
32g Zune HD - Sony Mdr-EX85
16g Titanium Cowon S9 *R.I.P.*
Reply With Quote

  #27  
Old 01-29-2009, 05:05 AM
Mf1232's Avatar
Mf1232 Mf1232 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Richmond, NH
Posts: 458
Default

Quote:
Originally Posted by The DarkSide View Post
hmmm,................. will you buy me a 32gb S9???
if i had a lot of extra money, then actually yes lol.
__________________
32g Zune HD - Sony Mdr-EX85
16g Titanium Cowon S9 *R.I.P.*
Reply With Quote

  #28  
Old 01-29-2009, 06:27 AM
ryepie ryepie is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Mf1232 View Post
crap, im really sorry. i thought i was looking for when 2.09 came out. not 2.08. i assumed most people knew that 2.08 was coming out within the month...

and yeah, i am just a really interested user...but i do have sources...and sometimes they are wrong. but this was my mistake, not theirs.

No worries, thanks for clarifying! Keep up the good work.
Reply With Quote

  #29  
Old 01-29-2009, 09:13 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

So if 2.08 was not expected but 2.09 was, yet these are both minor updates (.01ish), can you predict when 3.anything will first show up? I'd love to see a major update that puts some more utilities on the S9.
Reply With Quote

  #30  
Old 01-29-2009, 10:18 AM
mysticstylez mysticstylez is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 342
Default

1. How is the build quality? I own a P2 and have owned a Touch.

2. Is the UI laggy?

3. Do I have to go through a bunch of button taps to get back to a certain menu?

4. How are the tactile buttons? Do they feel cheap?
Reply With Quote

  #31  
Old 01-29-2009, 05:57 PM
Mf1232's Avatar
Mf1232 Mf1232 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Richmond, NH
Posts: 458
Default

Quote:
Originally Posted by mysticstylez View Post
1. How is the build quality? I own a P2 and have owned a Touch.

2. Is the UI laggy?

3. Do I have to go through a bunch of button taps to get back to a certain menu?

4. How are the tactile buttons? Do they feel cheap?
1. The build quality, in my opinion, is very nice. it looks like it feels heavy, but is surprisingly light. i know people have said that it feels "cheap" i don't think so at all, i think it feels very durable.

2. the UI can be laggy sometimes, every different s9 has it's own little bugs. occasionally when you press a button nothing will happen. but other than that and coverflow, which is laggy, it's pretty good.

3. uhmm, it can get a bit confusing, but once you know what you're doing it's fine... i can get back to the main menu pretty damn quick. and you can always hold down the pause/play tactile button on the top to jump from whereever you are to the main menu.

4. the tactile buttons feel very nice. they're in good locations...

bottom line, you have to get used to it for a bit, and if you take care of it, it should do just fine
__________________
32g Zune HD - Sony Mdr-EX85
16g Titanium Cowon S9 *R.I.P.*
Reply With Quote

  #32  
Old 01-29-2009, 10:16 PM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

Quote:
Originally Posted by Mf1232 View Post
you can always hold down the pause/play tactile button on the top to jump from whereever you are to the main menu.
Hey thanks! That's one little feature I must have skipped over. Now if they could just allow an on-screen button to do the same when held down for a bit.
Reply With Quote

  #33  
Old 01-30-2009, 02:39 AM
justam's Avatar
justam justam is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 56
Default

Can the S9 shuffle all the songs you have loaded on it?
Reply With Quote

  #34  
Old 01-30-2009, 05:23 AM
Mf1232's Avatar
Mf1232 Mf1232 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Richmond, NH
Posts: 458
Default

it certainly can :P
__________________
32g Zune HD - Sony Mdr-EX85
16g Titanium Cowon S9 *R.I.P.*
Reply With Quote

  #35  
Old 01-30-2009, 05:35 AM
lestard lestard is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10
Default

hmm, so how do you do that? right now, my S9 only plays the album i'm listening to and doesn't go beyond. i know i can add all my songs to my favorite list, but thats a little bit fiddly =/
Reply With Quote

  #36  
Old 01-30-2009, 07:22 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

Quote:
Originally Posted by lestard View Post
hmm, so how do you do that? right now, my S9 only plays the album i'm listening to and doesn't go beyond. i know i can add all my songs to my favorite list, but thats a little bit fiddly =/
Go into the music app, then hit the menu button top left. Then hit the back arrow at the bottom a couple times until you can't anymore. You should see [Folder], [Artist]. [Albums], [Songs], etc. Pick [Songs]. Then pick a song from your list. On the now playing screen, at the bottom menu there is a row of icons (you may have to flip the menu). The second from left will pop up your shuffle options. Tap center icon until you see two bars crossing. That should do it.

Last edited by Olley; 02-03-2009 at 06:35 AM.
Reply With Quote

  #37  
Old 01-30-2009, 07:38 AM
justam's Avatar
justam justam is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
Go into the music app, then hit the menu button top left. Then hit the back arrow at the bottom a couple times until you can't anymore. You should see [Folder], [Artist]. [Albums], [Songs], etc. Pick [Songs]. Then pick a soong from your list. On the now playing screen, at the bottom menu there is a row of icons (you may have to flip the menu). The second from left will pop up your shuffle options. Tap center icon until you see two bars crossing. That should do it.
ah thanks for the info. I was scared for a moment since i was over at iaudiophile.net's forum, and i saw someone write that the S9 didn't have shuffle function. That would have been extremely out of place and off-putting, but YAY!
Reply With Quote

  #38  
Old 02-02-2009, 01:57 PM
Mf1232's Avatar
Mf1232 Mf1232 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Richmond, NH
Posts: 458
Default

sorry i haven't been around for a couple days guys...snowmobiling trip

but i'm back and ready to answer questions
__________________
32g Zune HD - Sony Mdr-EX85
16g Titanium Cowon S9 *R.I.P.*
Reply With Quote

  #39  
Old 02-02-2009, 09:15 PM
OnYourMark's Avatar
OnYourMark OnYourMark is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 34
Default

I suppose it couldn't hurt to ask...
Is there a way to calibrate the touch screen? or make it more sensitive or less sensitive? or disable the double click to execute?

Thanks in advanced.
__________________
"Remember, we'll beat any advertised price. Unless it's lower." -Big Bob Pataki, Hey Arnold!
Proud owner of a Cowon S9.
Reply With Quote

  #40  
Old 02-02-2009, 10:54 PM
tripole tripole is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default

After reading through the specs of S9, I can't help but wonder the following...

1. Given a considerable screen size of 3.3 inch and using OLED, why don't it support more video codecs? Isn't this abit of waste just to support XviD and WMV9 only?

2. Is this more treated as a MP3 player rather than a PMP?

3. Is it possible that will Cowon add in more video codecs (e.g. H.264) support via firmware upgrades in the future? Does this kind of situation happened in predecessor Cowon players before?
Reply With Quote

Reply

Tags
answers, cowon, s9, trouble

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:01 AM.