android
  #1  
Old 09-07-2008, 03:20 PM
Hsew Hsew is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Unhappy C250 Buttons messed up, suggestions?

Just recently, I was using my Sansa C250 v2 and I noticed that when I pressed the "Up/Play" button, I would have a hard time getting the player to actually respond to it, but when I pressed any other button, it worked fine. This actually got quite annoying, because when I would listen to my music and want to pause my device, I would keep pressing the Up button only to realize that I was in the Music options Menu.

Basically, whenever I press the up button, it also presses the down button (this gets REALLY annoying, trust me). Please help. I've tried reinstalling firmware, formatting it, etc. but nothing works.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 09-07-2008, 03:49 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Sounds like your buttons might be wearing out. If it is still under warranty, you might want to RMA it.
Reply With Quote

  #3  
Old 09-07-2008, 05:26 PM
Hsew Hsew is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Default

but I've only had it for 7 months....the buttons couldn't be wearing out NOW could they?
Reply With Quote

  #4  
Old 09-07-2008, 05:57 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

If you have used them a lot, they could, but it could have been bad buttons when you got it.
Reply With Quote

  #5  
Old 09-07-2008, 06:21 PM
Hsew Hsew is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Default

So there isn't a way to open it up and fix it on the inside I guess?
Reply With Quote

  #6  
Old 09-07-2008, 06:30 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Yes, you can open it, but it would void the warranty.

Here is how the c200v1 is opened up, but I do not know how different it is from a v2.
Reply With Quote

  #7  
Old 09-09-2008, 04:30 PM
dr_howardfine's Avatar
dr_howardfine dr_howardfine is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 70
Default

The c200 buttons are "built-in" to the cover. You might have gotten some crud under the rubber pad, blocking the operation of the tiny electrical switch underneath. There is not much that can be done to clean or align them, like on the e200. (Though it might take a blast of contact cleaner spray without harm)

You might be able to get a bricked c240 off of ebay and swap out the covers. Hopefully you can find one that's not terribly scuffed up.

Another thing - it's possible the little connector that connects the switches on the cover to the main board is not seated well. Disassembling the player, spraying around the switches above and below, then reassembling - just might do the trick.
Reply With Quote

  #8  
Old 09-09-2008, 06:47 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Dr howardfine, you know if the v1 and v2 have the same buttons? I have been wondering if they are the same or not.
Reply With Quote

Reply

Tags
button, c250, sansa

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.