android
  #1  
Old 07-19-2008, 12:31 AM
mrjones mrjones is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Disable Radio Possible?

This post may seem odd. I'm working with a group that does annual solo retreats on a mountain. We'd like the participants to have some selected music but don't want them to have access to a radio. The player needs to have replaceable batteries and the M200 series fits the bill. However, we'd rather people not have a radio as it may be distracting.

Does anyone know of a firmware or hardware method of disabling the radio?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 07-19-2008, 12:53 AM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

You could try the Euro firmware without the FM Radio. I am not sure if it will work or not.
Reply With Quote

  #3  
Old 07-19-2008, 12:57 AM
mrjones mrjones is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Euro firmware

Which version of the firmware would that be?

Is there a thread pointing to where I can get it?

Thanks
Reply With Quote

  #4  
Old 07-19-2008, 12:59 AM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

What version of the m200 do you have? There is four version of them.

Here is some firmwares: http://files.zefie.com/PMP/sansa/m200/firmware/

Last edited by advcomp2019; 07-19-2008 at 01:07 AM.
Reply With Quote

  #5  
Old 07-19-2008, 09:44 AM
mrjones mrjones is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default

I have the m250 but I will be purchasing about 40 M230 and doing it to them too. I have 4.1.08a on mine. I have seen several post about people flashing firmware but am not sure which is the correct way. What is the correct procedure?

When I do the M230's, will I need to flash the same version that they came with? Changing the A version for the E?
Reply With Quote

  #6  
Old 07-19-2008, 10:17 AM
mrjones mrjones is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default

I got it. Here is what I did. I downloaded the latest firmware updater software from Sandisk. I upgraded my firmware to the latest it would take which is 4.1.08a. Please note that the USB mode needs to be set to MSC to do all of these things (done on the device in settings). Then I looked at the list of firmwares available at here and noted the prior version which was 4.1.07.

I changed the 4.1.08a to 4.1.07e and changed Americas to Europe in the version.sdk file found in the root directory of the device.

I ran the SanDisk updater again and the firmware is now 4.1.08e.

Thanks for your help.
Reply With Quote

  #7  
Old 07-19-2008, 12:54 PM
paolo321 paolo321 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 7
Default

RADIO WORKING !!! I write here for other people on this forum and maybe for Google Using 4.0.45 didn't work... I've done this: On Sandisk m240 4.1.08E - Changed in version.sdk to 4.1.07A (I had already region Americas in my version.sdk) - Installed sansa updater -> installed 4.1.08A Everything seems working...Audio seems louder too ... I use SEEMS because i didn't test it well, i've just done, I cannot guarantee... I was stuck using 4.0.45 ... But maybe sansa updater didn't like that number...
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.