android
  #1  
Old 04-24-2008, 10:21 AM
londonclubber londonclubber is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Default Music Skipping as searching Album Art

Hi guys / girls!!

I've tried searching for this problem, but not found anything, so thought I'd see if anyone else has experienced this....

I have a P2 16GB and just updated to the 4.13 firmware and everything seems to be fine, apart from one thing... I'm listening to a tune and when I go into album search the music playing skips as I'm scrolling through the artwork. It's as if the player can't quite keep up with searching and playing music at the same time. I do have some large albums on there - a couple of the albums have 30 or so 2 hour mixes on them, so could the player be struggling with these?

Many thanks, Kev
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-24-2008, 12:18 PM
4DThinker 4DThinker is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 567
Default

Yep, that could be what is happening. The only way you'll know for sure is to (temporarily) remove the large files, then see if the same skipping happens again.

Let us know.
Reply With Quote

  #3  
Old 04-24-2008, 06:29 PM
kameko kameko is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 156
Default

i doubt its the large files. what does that have to do with scrolling through the album list? its just the p2 being slow and sloppy.
Reply With Quote

  #4  
Old 04-25-2008, 03:20 AM
londonclubber londonclubber is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Default

Right, removed the large files, but it was still skipping the tunes so I decided to play hardball with the thing!! I formatted the player, put the 4.13 firmware on again, formatted it once again just to make sure, moved across all the 'smaller' albums directly from my Clix 2, then put the large albums back on 1 at a time through WMP11 (Vista)....disconnecting the player after each album was loaded, let it shutdown, then turned it back on to check it was on there ok... Took a little while, but everything is working well and no more of that annoying skipping!!
Reply With Quote

  #5  
Old 04-25-2008, 06:54 AM
4DThinker 4DThinker is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 567
Default

Great! Happy for you.
Reply With Quote

  #6  
Old 04-25-2008, 08:12 AM
kameko kameko is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 156
Default

Quote:
Originally Posted by londonclubber View Post
Right, removed the large files, but it was still skipping the tunes so I decided to play hardball with the thing!! I formatted the player, put the 4.13 firmware on again, formatted it once again just to make sure, moved across all the 'smaller' albums directly from my Clix 2, then put the large albums back on 1 at a time through WMP11 (Vista)....disconnecting the player after each album was loaded, let it shutdown, then turned it back on to check it was on there ok... Took a little while, but everything is working well and no more of that annoying skipping!!
this was more likely due to fragmenting of the flash drive. it will come back.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:52 AM.