android
  #1  
Old 03-16-2008, 08:56 PM
*Crystal* *Crystal* is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 5
Default e270R major problem, locked myself out

This resulted from some VERY stupid actions on my part and I have no idea what to do :[ I had this e270R for about a year and then tried to install rockbox on it. This mp3 player had problems before with music disappearing and not transferring lately, and sometimes while plugged into the computer the mp3 player would disappear from the computer for no reason. nonetheless i stupidly installed rockbox which went fine until i scanned the database for music. it would always freeze so i decided to erase all the music on the mp3 player. so then i stupidly though 'why dont i just format the whole player with it' to hopefully fix the problem with connecting to the computer in the first place (very annoying, would stay connected for about 20 sec and then disappear). so I went to my computer and clicked format and erased everything on the mp3(very stupid, i know) now it won't turn on or anything because its trying to load a nonexistent rockbox and my computer won't sense the mp3 player because it won't load. i can't get into recovery mode to switch the firmware or anything because i think the rec button may be broken(the mp3 has gone through a lot of use, and i never used the button before) because i turn on hold and hold down the rec button but when it turns on it just says key locked and then shut down. I've tried for about a half hour to get into recovery mode but still can't. I just need to uninstall rockbox but i have no idea what else to do. can anyone help?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-16-2008, 09:40 PM
kugel's Avatar
kugel kugel is offline
Rockbox Developer
 
Join Date: Dec 2006
Location: Berlin, Germany
Posts: 1,153
Default

Hold |<< while booting in order to boot into the OF. Now just copy the .rockbox folder onto your sansa again.
__________________
;;
Reply With Quote

  #3  
Old 03-16-2008, 10:19 PM
roebeet's Avatar
roebeet roebeet is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Pennsylvania, USA
Posts: 266
Default

Quote:
Originally Posted by kugel View Post
Hold |<< while booting in order to boot into the OF. Now just copy the .rockbox folder onto your sansa again.
I'm 99% sure that, for the R series, the "OF.mi4" file has to exist in the SYSTEM folder at all times, to boot to the OF. When I boot to my 280R's OF, I can see that file being loaded. So, I believe Crystal has to boot the recovery partition, to get this working again. This is different than the 200's, which don't require that file to exist (I own both 200's and 200R's).

Crystal, did you read this - http://www.rockbox.org/twiki/bin/vie...nsaE200Unbrick

Looks like you can try manufacturing mode, and then get into recovery mode from there (I'm assuming the record button might work, and maybe recovery mode isn't working for some other reason. At least I hope that's the case).

EDIT: If the record button really is fried, I would suggest opening up the unit - maybe the button is not "catching", as is. A last resort, but better than chucking the unit.

Good luck, Brian

Last edited by roebeet; 03-16-2008 at 10:26 PM. Reason: Additional Info
Reply With Quote

  #4  
Old 03-17-2008, 07:21 PM
*Crystal* *Crystal* is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 5
Default

thank you so much for the suggestion brian, I finally got desperate and opened the mp3 player up and basically shoved the record button until I got into recovery mode. I was able to format it and reinstalled rockbox and everythings working fine now. Thank you :]
Reply With Quote

  #5  
Old 03-17-2008, 10:08 PM
roebeet's Avatar
roebeet roebeet is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Pennsylvania, USA
Posts: 266
Default

Quote:
Originally Posted by *Crystal* View Post
thank you so much for the suggestion brian, I finally got desperate and opened the mp3 player up and basically shoved the record button until I got into recovery mode. I was able to format it and reinstalled rockbox and everythings working fine now. Thank you :]
You are very welcome, and I'm happy to hear that you got the unit working
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:12 PM.