android
  #1  
Old 01-11-2008, 07:08 AM
BlueScreenJunky's Avatar
BlueScreenJunky BlueScreenJunky is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: France
Posts: 6
Default Background noise...

Hi everyone, it's my first (although I've been reading the site and forums for a couple of years).

Anyway, I just bought a sansa clip, and i'm a little disapponted with the sound quality, which was supposed to be one of its strength : SQ is actually pretty good overall, but I can hear some noise when nothing is playing, and even a little when the music is very quiet (in a few intros for exemple). This happens with my CX95, which are average headphones I think (16 ohms, 116dB), of course if I use my HD600, I don't hear any background noise anymore but I have to put the volume to the max to hear something :-P
So, I was wondering if I was the only one to experience this, and if other players (even the supposedly good ones) are subject to this too. I'm pretty sure my old Rio Carbon didn't do that, but it's dead so I can't check.

Thanx ^^


PS : I'm still very happy with my Sansa clip, just asking out of curiosity.
__________________
Players : Sansa Clip, Rio Carbon, Creative Muvo
Headphones : Sennheiser HD600, Sennheiser CX95, Sony EX51, Sony ED31.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 01-12-2008, 02:54 AM
jsc315 jsc315 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Joliet,IL
Posts: 90
Default

the only time i hear anything with the clip is when it is plugged in the usb port, but its very faint.
Reply With Quote

  #3  
Old 01-12-2008, 05:58 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,577
Default

BlueScreenJunky, Welcome to abi >>

Run back to where you bought it and exchange it! Donít be disappointed, the clip has excellent SQ, you must have received a lemon
Iíve tested mine with MylarOne XB, X3, cx300ís, HD650 straight up and through a WooAudio 6 amp and the only thing I hear is excellent SQ, in fact Iím very impressed with this small/cheap player Ö almost at par with my iAudio 7.

__________________
WalkGood,
Ramůn

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #4  
Old 01-12-2008, 11:39 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,523
Default

Exemplary sound out of mine, right up there with my iRiver iHP-140 (a good audiophile-type DAP). Time to exchange it ...
Reply With Quote

  #5  
Old 01-12-2008, 12:47 PM
DaHarder's Avatar
DaHarder DaHarder is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 378
Default

I experience no additional noise/hiss out of my Sansa Clip...

Not every headphone has good 'synergy' with ever DAP, so I'd try a different set of earspeakers.

If that doesn't work, exchange it.

Note: As far as microDAP sound quality, the Sansa Clip is right up there with the finest, my iRiver S10.
Attached Images
File Type: jpg Dav's Clip and S10.jpg (69.7 KB, 12 views)
Reply With Quote

  #6  
Old 01-13-2008, 09:21 AM
PromisedPlanet's Avatar
PromisedPlanet PromisedPlanet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 234
Default

Quote:
Originally Posted by BlueScreenJunky View Post
This happens with my CX95, which are average headphones I think (16 ohms, 116dB), of course if I use my HD600, I don't hear any background noise anymore but I have to put the volume to the max to hear something :-P
That sounds like the problem is with your CX95s, and not the Clip, doesn't it? I'd think that more expensive headphones would be more likely to pick up background noise from the source, unless they have some kind of canceling ability aka Dolby.
Reply With Quote

  #7  
Old 01-13-2008, 09:53 AM
BlueScreenJunky's Avatar
BlueScreenJunky BlueScreenJunky is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: France
Posts: 6
Default

Yeah I might try to change it, although it doesn't really bother me (95% of the time I listen to it in the train so it's not like I could hear the noise.).

Quote:
That sounds like the problem is with your CX95s, and not the Clip, doesn't it? I'd think that more expensive headphones would be more likely to pick up background noise from the source
I'm no expert here, but I think the difference comes from the impedance of the heaphones and not their quality. The impedance of the CX95 is 16 ohms, whereas the one of HD600/HD650 is 300 ohms, so you're less likely to pick up such a small noise.


Anyway, thanx for the input everyone =)
__________________
Players : Sansa Clip, Rio Carbon, Creative Muvo
Headphones : Sennheiser HD600, Sennheiser CX95, Sony EX51, Sony ED31.
Reply With Quote

  #8  
Old 01-13-2008, 12:48 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,577
Default

I mainly use it with low impedance iemís and I still donít get the noise you refer to. The amp & HD650ís was just testing different sources...

btw, did you upgrade the firmware?
__________________
WalkGood,
Ramůn

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #9  
Old 01-13-2008, 03:43 PM
BlueScreenJunky's Avatar
BlueScreenJunky BlueScreenJunky is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: France
Posts: 6
Default

Yeah, latest firmware here (1.01.18) . Oh, and I have the european non FM version, but I doubt that changes anything.
__________________
Players : Sansa Clip, Rio Carbon, Creative Muvo
Headphones : Sennheiser HD600, Sennheiser CX95, Sony EX51, Sony ED31.
Reply With Quote

  #10  
Old 01-13-2008, 03:54 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

I don't get any background hiss on the Clip with sensitive 16 Ohm phones, not even on very loud volumes. Must be either these CX95 or some fault with your Clip?

Other players, like my Cowon D2 or X5 hiss quite a bit with the same 16 Ohm phones.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:47 AM.