android
  #1  
Old 12-23-2007, 09:22 AM
jackassjim jackassjim is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Default e260 formatted from computer while in recovery mode

Hi everyone,

Sorry to bother, but I read a lot of threads advising NOT to do that, but no definitive answer on if the device can possibly be salvaged.

So yes, it did happen "inadvertedly"...

Now, I get the "Load main image failed, switch to recovery mode"
I am able to boot into recovery mode.

However, the VERSION.txt that appears on the 16mb disk appears corrupted. I believe that this is (one of) the reason (s) why the Ulitmate Fix fails. When running the .exe used to downgrade the firmware, I get an error message saying that the Version details could not be identified correctly.

I have also tried placing the .mi4 file on the recovery disk, with or without a blank sansa.fmt file, but had no success.

The sandisk tech support only suggests I do the same steps that I already did. Unfortunately, the warranty is not valid anymore.

So, are my options through?

Thanks very much for your time. I appreciate it!

Jim
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 12-23-2007, 10:44 AM
Slaughter's Avatar
Slaughter Slaughter is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Austin, Texas
Posts: 2,421
Default

RCM posted a non corrupt version of the version.txt in the firmware forum. Overwrite yours with this one, then try updating your firmware.
__________________
***Updated 1/22/07***
The ultimate fix for all e2xx v1 problems - Format, enter recovery mode, downgrade firmware Link, reinstall newest firmware via newest Sansa Updater, reload tunes.

How To Remove the Hebrew Beta firmware
Reply With Quote

  #3  
Old 12-23-2007, 05:14 PM
jackassjim jackassjim is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Default

Hi Slaughter,

Thanks for your reply.

1- I downloaded the VERSION.txt from posted by RCM in this thread: http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=19454

2- Booted the e260 in recovery mode and mounted the 16mb partition.

3- Copied the three files in place.

Code:
hotnuts@mybanana:~/Desktop$ sudo cp VERSION.TXT /media/disk/
hotnuts@mybanana:~/Desktop$ sudo cp PP5022.mi4 /media/disk/
hotnuts@mybanana:~/Desktop$ sudo touch /media/disk/sansa.fmt
4- Pushed lock button to the left and held the power button until the device shutdown.

5- Booted in normal mode but got the same error: "Load main image failed. Switch to Recovery mode"

Note: I also tried all of the above without root permission.

Is there anything obviously wrong with the procedure I followed?

Thanks again!
Reply With Quote

  #4  
Old 12-23-2007, 05:46 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Do you have an e200R?
Reply With Quote

  #5  
Old 12-23-2007, 06:29 PM
jackassjim jackassjim is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Default

I do not believe it is a rhapsody. However, I have no box or manual to confirm this. I will search the forum to see how I can make sure it isn't.
Reply With Quote

  #6  
Old 12-23-2007, 06:46 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by jackassjim View Post
Code:
hotnuts@mybanana:~/Desktop$ sudo cp PP5022.mi4 /media/disk/
Rename PP5022.mi4 to firmware.mi4. As of version 1.03 of the firmware, Sandisk have changed the name.

Charles
Reply With Quote

  #7  
Old 12-23-2007, 07:25 PM
jackassjim jackassjim is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Default

Unfortunately, renaming the file does not work either.

I find no indication that this is a rhapsody player. On the back it says e260, not e260r. Also, when I boot into recovery mode, the device gets recognized as a e250. I guess that's normal. But it is really the 4gb version.

I am really close to quitting now. Too bad, it really looked like a neat player. I wish I hadn't been so ambitious and tried to install rockbox...
Reply With Quote

  #8  
Old 12-23-2007, 07:48 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by jackassjim View Post
Unfortunately, renaming the file does not work either.
Try some of the suggestions here:

http://www.rockbox.org/twiki/bin/vie...nsaE200Unbrick

Charles
Reply With Quote

  #9  
Old 12-23-2007, 08:27 PM
jackassjim jackassjim is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Default

I had come across that link already. The section about manufacturing mode only applies for situations in which the recovery mode cannot be accessed. The i2c rom doesn't appear to be corrupted since I do not get into pre-boot mode. The reformat doesn't help (see my post above).

I cannot boot into the original firmware by holding the |<< key and starting the device.

And the other suggestion is to drag the firmware onto the 16mb disk. Been there, done that...

ARGH! This is so frustrating!

ps: it's really great to see how much doc was put together by the community though...
Reply With Quote

  #10  
Old 12-23-2007, 08:41 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by jackassjim View Post
I had come across that link already.
I suggest you get an account and ask on rockbox.org, since most of the devs hangs out there. I can't really help you any further since I really have no experience with "Recovery" and other modes. I have been using Rockbox since the start of the port with no problems and I never had to use any of them.

FWIW, if you want and if you allow me ssh access to you machine, I might be able to take a look at it.

Charles
Reply With Quote

  #11  
Old 12-23-2007, 09:42 PM
jackassjim jackassjim is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Default

I will definitely open an account on the rockbox website.

I really appreciate your offer. This is the first time I attempt to setup a ssh server, and I'm not sure if my port forward on the router will work, but let's give it a try.

I will pm you adress and username and password plus the irc channel where you can meet me. I'll be there for the next few hours.

Thanks A LOT!!!!
Reply With Quote

  #12  
Old 10-10-2008, 06:52 PM
dalio dalio is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Default

hi i have exactly the same problem as jackassjim and i am utterly frusterated.
was there a fix that worked i have also tried everyhitng that he has tried.
help please.
Reply With Quote

  #13  
Old 10-10-2008, 08:27 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Please, dalio, try not to post in old threads. The thread that I am helping you in is just fine.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.