android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Microsoft Zune > Zune HD

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-31-2012, 05:47 PM
jtkelsey jtkelsey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 3
Unhappy Zune Tells me to Wait, Wont work, Non Responsive or Detectable

I searched the threads out and did not see anyone having the same problem so hopefully I can get some help. My Zune hd is a little over a year old. Last week, the screen started giving me a Please Connect To PC message. So I obliged and I was told to wait. After waiting 4-5 hours, the screen still told me to wait. I unplugged my zune and let its batteries die, recharged, and got the same message. As it is plugged in, the screen occasionally flashes, but goes back to the same message. I used a different computer but still have no luck. No computer I use detects it as plugged in and I have no idea what to do.
Thanks!
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 08-08-2012, 06:45 AM
x1n30 x1n30 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Australia
Posts: 38
Default

You could try the following (from the power guide sticky):

  • To Restart - Press both the home button and the media button (all content is deleted)
  • To enter Recovery mode - Press and hold the on/off and media buttons for 15 seconds. The player restarts into Recovery mode and must be reconnected to the Zune Software to reinstall the player firmware (content is not erased).
__________________
[Zune HD 32GB]
Reply With Quote

  #3  
Old 08-08-2012, 09:39 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

I sincerely hope you have your media backed up. First do the recovery mode method stated above, then the full reset. I'm 60% sure the recovery mode will fix it, 99.9999% sure the reset will. It fixes basically any issue you could possibly have with your device, in my experience.
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #4  
Old 08-10-2012, 03:15 PM
jtkelsey jtkelsey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 3
Default

Sadly, when I press the home and media buttons the screen flashes and still gives me the same screen. I do have all my music backed up thanks to my old sansa player.
Reply With Quote

  #5  
Old 08-11-2012, 09:22 AM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

So when you do the reset, does it connect to your computer after you open up the software?
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #6  
Old 08-13-2012, 05:07 PM
jtkelsey jtkelsey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 3
Default

It does not recognize my player and does not detect if being plugged in on the USB port or in zune.
Reply With Quote

  #7  
Old 08-28-2012, 07:13 PM
JSP62's Avatar
JSP62 JSP62 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Boston, MA, USA
Posts: 232
Default

A few questions:

- Confirm this is a Zune HD 16/32GB we are talking about
- So you set the Zune back to default, restarted and still got the same message?
- It could be the cable, purchase another one and try your luck.
- Did you try to connect to a different USB port?
__________________
HOW TO ASK A QUESTION THE RIGHT WAY
POSTING AND YOU
------------------------------------------
With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.