abi>>forums

abi>>forums (http://www.anythingbutipod.com/forum/index.php)
-   Sansa Clip / Clip+ / Clip Zip (http://www.anythingbutipod.com/forum/forumdisplay.php?f=119)
-   -   Completely Bricked Clip+ (http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=69938)

mamamia88 07-10-2012 10:57 AM

Completely Bricked Clip+
 
I was just listening to my clip+ and it shut off on it's own. The battery was completely charged an hour ago. I can't for the life of me get it to turn on. Plugging in usb does nothing either. Any help would be appreciated.

Tapeworm 07-10-2012 11:09 AM

Reset it. Hold the power button down for 20-30 seconds. Release the button, press it again momentarily and it should start up normally.

mamamia88 07-10-2012 11:15 AM

Tried that already no go

WalkGood 07-10-2012 11:22 AM

Since reset didn't work, leave it alone for a few days, then plug it in. I had one of mine shut down once and that worked, if not then it's possible the battery inside came unsoldered.

Tapeworm 07-10-2012 12:08 PM

Quote:

Originally Posted by mamamia88 (Post 615981)
Tried that already no go

In some rare cases, up to and silghtly over a minute of holding the power button have been known to work.

Also, a few have reported success by momentarily pressing the Home/Menu button either during this or a split-second after releasing.

mamamia88 07-10-2012 12:19 PM

ok i can get it to turn on but it's sluggish and seems to freeze easily. think this thing is bricked. oh well was good while it lasted. if only someone didn't steal my clip zip. oh well at least they are cheap

Tapeworm 07-10-2012 12:27 PM

A good format, like a high colonic can sometimes work wonders in getting your system back up to speed. :D

WalkGood 07-10-2012 12:28 PM

Quote:

Originally Posted by mamamia88 (Post 615991)
ok i can get it to turn on but it's sluggish and seems to freeze easily. think this thing is bricked. oh well was good while it lasted. if only someone didn't steal my clip zip. oh well at least they are cheap

If you can get it on, try to connect. If you get it recognized, run a CHKDSK utility or re-firmware it.

Edit: if it's sluggish there's some form of corruption, which CHKDSK should fix and if not, re-firmware will for sure.

mamamia88 07-10-2012 12:36 PM

can't even get it past the boot screen to connect to usb. just gets stuck

WalkGood 07-10-2012 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by mamamia88 (Post 615995)
can't even get it past the boot screen to connect to usb. just gets stuck

I would try leaving it alone for a few days, it kills the battery and when next you try it, just go for a connection to see if it comes back connected (like I said above, it worked for me once a few times). If all else fails, you can use this method, but I would leave this for last resort.

JK98 07-25-2012 01:38 PM

You don't have to boot the player before connecting it to the pc.

WalkGood 07-25-2012 01:45 PM

Quote:

Originally Posted by JK98 (Post 617426)
You don't have to boot the player before connecting it to the pc.

Good point, I never boot mine to connect, I just connect in what ever state it's in, usually in the off position unless I was using it.

dgb52 07-25-2012 03:32 PM

I have had this problem a couple of times and they have always come back to life.

Sometimes you have to let the battery run down and then charge it using AC power

If you have a SD card in it try taking it out and then try powering it on

breakbeat 08-25-2012 04:34 AM

So, mine Clip+ bricked while changing song on Rockbox, about an hour ago but i managed to revive it. I've tried holding reset for 10-15 seconds and no reaction (normally Clip would reset), i've tried holding it for over an minute and nothing again. I hooked it to PC, nothing, heh even PC didn't recognize it. After 30 minutes i hooked it again, but this time it was laptop, and again nothing but after 15 seconds holding on reset button (while it was connected) it got back to life:D

I remember i had similar problem few months ago, also while changing song, Clip freezed but after reseting it, it powered on with no problem.

WalkGood 08-25-2012 05:53 AM

Quote:

Originally Posted by breakbeat (Post 619703)
So, mine Clip+ bricked while changing song on Rockbox, about an hour ago but i managed to revive it. I've tried holding reset for 10-15 seconds and no reaction (normally Clip would reset), i've tried holding it for over an minute and nothing again. I hooked it to PC, nothing, heh even PC didn't recognize it. After 30 minutes i hooked it again, but this time it was laptop, and again nothing but after 15 seconds holding on reset button (while it was connected) it got back to life:D

I remember i had similar problem few months ago, also while changing song, Clip freezed but after reseting it, it powered on with no problem.

Since you state that you have had this problem before, I would recommend that you check it out more seriously. Corrupt files, corrupt firmware is what I would check first as what you describe is not normal. While in the early days clip v1 rockbox may have been unstable, it does not cause what you describe now. Iíve been running it out of the box without issue and this is why I say you should check yours. If it's not the fw, it could be a corrupt music/data file in there.

breakbeat 08-25-2012 06:08 AM

Hehe, actually it's bricked again even if i manage to turn it on, it immediately freezes with image of usb charging, with SD card and without it doesn't matter. Damn, and i was so glad i managed to revive it :mad:

WalkGood 08-25-2012 06:35 AM

From your description I do not think your player is bricked, rather you may have a damaged filesystem. If holding the power button for 30 seconds or more does not work, you can leave it alone until the battery discharges (no more than 2 weeks). After that you’ll need to connect it and fix the file system. If it still does not correct your issues, which I think it should you can read http://www.rockbox.org/wiki/SansaAMS#Unbricking

breakbeat 08-25-2012 07:05 AM

The funny thing is that Clip+ was doing just fine in the morning, and it bricked on second song from album I encoded with new version of ogg AoTuv, maybe it was software conflict? But on the other hand that album was on SD card and without SD i doesn't want to work either.

Thanks for the tip, guess i'll have to leave it for some time, the worst part is that i don't have any other player at the moment, well I think it's time to move on to Clip Zip.

WalkGood 08-25-2012 07:38 AM

Quote:

Originally Posted by breakbeat (Post 619708)
The funny thing is that Clip+ was doing just fine in the morning, and it bricked on second song from album I encoded with new version of ogg AoTuv, maybe it was software conflict? But on the other hand that album was on SD card and without SD i doesn't want to work either.

Itís hard to identify just which file corrupted the rockbox firmware. At this point (once you can connect) you must re-firmware, format the sd card and check all your files before you load them onto the player.

Quote:

Originally Posted by breakbeat (Post 619708)
Thanks for the tip, guess i'll have to leave it for some time, the worst part is that i don't have any other player at the moment, well I think it's time to move on to Clip Zip.

I seriously think you can fix this issue but if you want a new zip, it's just as nice IMO. The zip is in the same league as the plus IMO, other than the color screen which isnít necessary unless you want to display AA.

breakbeat 08-26-2012 08:31 AM

So it turn out that when i plug it to PC, i can see it as usb massive storage and system immediately wants to format Clip, but when i hit format button it shows that device has only 4mb capacity and when i try to format Clip, it says that it can't be formated.

The funny thing is that when i try to reset it while pluged, after 15 second it actually resets and disappearing from device list in My Computer, and it appears again after 10 seconds.

That Clip is really messed up, I'm afraid.


All times are GMT -5. The time now is 05:24 PM.