abi>>forums

abi>>forums (http://www.anythingbutipod.com/forum/index.php)
-   Sansa e200 Rockbox Finished Themes (http://www.anythingbutipod.com/forum/forumdisplay.php?f=162)
-   -   dis-wps [VP] (http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=24653)

disorganizer 01-10-2008 09:57 AM

dis-wps [VP]
 
5 Attachment(s)
this is my wps with viewport support and 145x145 AA

License:
http://i.creativecommons.org/l/by-sa/3.0/80x15.png

viewports-wps-v2 is needed from 1.3 on because of the relative coordinates for the bmp's!

needs:
#4733 multifont >=080122
#5697,albumart + s-defaultpatch
#8358,viewports-wps-v2

tested with:
special build in real and sim

changelog:
1.0 (2008-01-10):
initial release
1.1 (2008-01-11):
playmodes as graphics (top of wps)
colour changes to make it similar to dis-aa-vp
1.2 (2008-01-26):
use userfont 2+3 instead 0+1
use aa default tag for sizing (instead of d. use s=default patch for aa to display fullsize)
1.3 (2007-03-17):
working with viewports-wps-v2 ONLY (bmp-coordinates relative to vp)
version 1.1 dropped from download

NOTICE:
this theme is renamed to simpleAA and will be maintained at the WPS gallery of rockbox.org from now on.

chadtheguru 01-10-2008 12:59 PM

Awesome job! My new favorite. Nice to have a good looking bigAA-type theme that's viewport compatible. I'm not so nervous about viewports now.

You gotta post this one on www.rockbox-themes.org for all the other people looking for a viewports compatible AA-centric theme.

major_works 01-10-2008 03:21 PM

Very nice job... it'll probably be my go-to theme for the meantime as well. It has everything I like to see in my WPS and nothing I don't care about.

disorganizer 01-10-2008 04:34 PM

thats why i made it :-)

i still need to do the artwork for shuffle etc. and make the graphics work with viewports before i upload it to the gallery though.

chrisjs162216 01-10-2008 08:27 PM

I have it mirrored on my site :) I'm trying to keep a collection of viewport ported themes.

disorganizer 01-11-2008 03:05 AM

i noticed today that my wps also works with any vp-enabled recent build even without any additional patches (even with the same look).
see post1

chadtheguru 01-11-2008 09:52 AM

My wps is showing a capital "A" just to the left of the Album Art image. Is anybody else seeing this and how can I get rid of it? (I'm using chrisjs most recent build)

disorganizer 01-11-2008 12:48 PM

the "A" means that you enabled "repeat all".
as posted above i remove the icons for the feature indications for the moment. i will reintroduce them in the next version (like in my AA-wps on the top line).

if you dont like it, you can comment out the following line in the wps-file by adding a "#" at the beginning of each line:
Code:

# Playmode/Shuffle Mode/Repeat Mode text
%V|0|14|15|145|0|000080|000000|

%ac%?mp<ST||%|%||%>%>|%<%<>

%ac%?ps<S|>

%ac%?mm<-|A|1||AB>
# Hold Text
%V|161|14|15|145|0|000080|000000|

%ac%?mh<H>

this will remove play/shuffle/repeat and hold indications.

you can also just switch to "repeat-shuffle" and no icon will be shown :-)

chadtheguru 01-11-2008 01:20 PM

Oh.. duh.. I'll leave it alone. Thanks again for the theme. :)

disorganizer 01-11-2008 01:49 PM

in a few minutes i will put up version 1.1.
with the same topline as in my AA-maxed wps.

disorganizer 01-11-2008 02:18 PM

playmodes added and colour modifications to match my aa wps.

solstone 01-14-2008 12:48 PM

Thanks for making this theme. I would have held out for a bit on new versions with viewports if there hadn't been a good album art theme.

I have noticed something strange, though, and I don't know if it is just me or not.

For some reason the menu screen, which started off as it appears in the images you have above, has turned pale blue and stays that way even if I change themes and back again. I think it happened the first time when I accidentally clicked on the "Aeroish" theme.

I am using Kugel's build.

Any ideas?

--Sol

disorganizer 01-14-2008 01:40 PM

propably the "aeroish" theme set the background colour somehow. either find the appropriate setting in the settings menu or just start with a fresh config.

you can also check the theme-cfg file of the aeroish theme in the themes directory. in that file you see which settings are changed by the theme and can try to reset them back to the defaults.

disorganizer 01-14-2008 03:01 PM

version 1.2 up with new small font selection (for better readability)

also please read the red notice in post 1.

EDIT:
version 1.2 was recalled. had no benefit but needed multifont patch. so we stay on 1.1

solstone 01-14-2008 03:21 PM

Thanks for the reply. Resetting the config did fix it. After getting my settings how I like them I saved the cfg this time around just in case.

I had tried manually changing the background color first, but no matter what I adjusted it to it had no effect at all. Weird. Well, maybe not that weird. More that I don't know what everything is supposed to do to begin with...

disorganizer 01-26-2008 03:44 PM

version 1.2 out with non-visual changes:
using font 2+3 instead 0+1 to disable font-setting for wps by user
also remove aa d-tag to display in the system default method

notice:
there is a patch on fs that will set this to s (increase and decrease) as default. it is recommended to use a build with that patch included.
also newer aa-patch version use the svn method of aa loading, so the maximum aa size is 176x176 for the sansa. bigger aa wont show up!

major_works 02-05-2008 02:53 PM

Why did you change the font in both your themes to nimbus-14? It kind of screws up the formatting. I switched it all back to snap and it looks much better.

disorganizer 02-05-2008 03:04 PM

i switched to nimbus 14 only for the big font as before. and if you look in the first post the multifont patch is not mandatory.

in fact fonts were not changed, i just switches from sysfont/userfont1 usage to userfont2 and 3 usage.
but if the multifont patch is not present your system automatically assumes userfont1 for userfont 2 AND 3.
so the small and the big font are replaced by the menu font, which is and was nimbus 14 :-)

major_works 02-05-2008 05:12 PM

Quote:

Originally Posted by disorganizer (Post 214346)
i switched to nimbus 14 only for the big font as before. and if you look in the first post the multifont patch is not mandatory.

in fact fonts were not changed, i just switches from sysfont/userfont1 usage to userfont2 and 3 usage.
but if the multifont patch is not present your system automatically assumes userfont1 for userfont 2 AND 3.
so the small and the big font are replaced by the menu font, which is and was nimbus 14 :-)

OK... thanks for the explanation. I'm still trying to learn how this stuff works. The funny thing is I'm pretty sure the multifont patch is in my build. If that's the case, should it still have displayed nimbus?

disorganizer 03-17-2008 05:07 PM

version 1.3 online: adapted for viewport-wps2 patch (positioning of bmps relative to their viewport instead of the screen)

version 1.1 dropped from download


All times are GMT -5. The time now is 07:13 AM.